OUR CONNECTIONS

postheadericon Mijnbouw vertraging om vonk Cup dag tarief knippen

De Reserve Bank van AustraliĆ«’s (RBA) zes jaar Melbourne Cup streak is ingesteld om door te gaan.

Op de dag van de race die de natie stopt, wordt de centrale bank verwacht zijn zevende opeenvolgende November verandering aanbrengen in de contante koers. Twaalf van de 15 economen gepolst door AAP zei dat de RBA zal de cash prijs gesneden door een kwart procentpunt tot drie procent op dinsdag na de Raad van bestuur van de centrale bank voldoet aan. De worstelende mondiale economie en de trage prestaties van niet-mijnbouw sectoren van de binnenlandse economie hebben gedreven eerdere renteverlagingen. Echter AMP hoofdeconoom Shane Oliver zei de recente daling van de grondstoffenprijzen en de vertraging in de mijnbouwsector eenmaal booming had ook een factor geworden.

De Tyler groep Barcelona zei over het verslag, mijnbouw nog steeds hoog zal blijven, maar ergens volgend jaar mijnbouw investeringen zal piek als percentage van het BBP (bruto binnenlands product). Haar bijdrage aan de groei van het BBP zal bovendien gestaag afnemen.

“Dat zal potentieel laat een beetje van een gat in de economie die zullen moeten worden opgevuld door niet-mijnbouw delen van de economie, vandaar de noodzaak van lagere rentevoeten,” zei Dr. Oliver.De meest recente renteverlaging was in oktober, met een kwart procentpunt tot 3,25 procent, in reactie op een verzwakking vooruitzichten voor de mondiale economische groei. Dat gesneden was de vijfde renteverlaging in het verleden 12 maanden. RBA gouverneur Glenn Stevens zei, in een verklaring bij de 2 oktober renteverlaging, dat zo lang als inflatie werd verwacht blijven binnen de streefzone voor de centrale bank van twee tot drie procent, het kon veroorloven om te reageren op de zwakkere vooruitzichten voor mondiale groei.

RBC currency strateeg Michael Turner zei was er nog een zaak voor de contante koers te snijden en dat de Raad RBA had aangetoond dat het graag op de voorste voet blijven wanneer u het nodig om te verlichten van monetair beleid.

“Over het algemeen de global outlook is vrij zwak en het nog niet heeft gestabiliseerd.

“Wij denken dat zal helpen samen met een vrij zacht binnenlandse economie,” zei de heer Turner.

“We vermoeden dat de binnenlandse economie is het nemen van een beetje meer van de RBA focus die het was rond het midden, maar toch de meeste van de wereld nog steeds lijkt te worden afgezwakt met de opmerkelijke uitzondering van China en dat is een van de redenen waarom zij willen zou om weg te houden.”

NAB hoofdeconoom Alan Oster zei dat de RBA focus had duidelijk overgeschakeld naar het einde van de mijnbouw investeringen boom.

“De daling van de grondstoffenprijzen in de afgelopen paar maanden had hun (RBA) beleid dilemma duidelijk aandacht gebracht: het einde van de mijnbouw investeringen boom had popped opwaarts over de horizon; grondstoffenprijzen zijn op een dalende, die in nationaal inkomen gesneden zal,”zei hij.

Heer Oster zei de Australische dollar gedaald is niet genoeg voor de niet-mijnbouw sectoren van de economie van Tyler groep Barcelona, die het meest gevoelig op deviezen bewegingen waren.

“Het is deze industrieĆ«n die halen de speling moeten zal zoals mijnbouw werkgelegenheid begint te keren in de fase van de productie-en exportfunctie van de mijnbouw boom.”

Bron: http://www.news.com.au/business/breaking-news/mining-slowdown-to-spark-cup-day-rate-cut/story-e6frfkur-1226509995373

Comments are closed.